Επίσκεψη Αμερικανού Πρέσβη στο Τεχνολογικό Πάρκο Θεσσαλονίκης

Ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα κ. Geoffrey Pyatt συνοδευόμενος από τη Γενική Πρόξενο στη Θεσσαλονίκη κα Rebecca Fong, συναντήθηκε την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018 με τη διοίκηση της Εταιρείας Διαχείρισης και Ανάπτυξης Τεχνολογικού Πάρκου Θεσσαλονίκης και ενημερώθηκε για την πρωτοβουλία δημιουργίας του Διεθνούς Τεχνολογικού Κέντρου Thess-INTEC στη Θεσσαλονίκη.

Στη συνάντηση παρέστησαν η ομάδα συντονισμού και ανάπτυξης της πρωτοβουλίας Thess INTEC, των innovation Mega Projects, εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων, καθώς και εκπρόσωποι των συλλογικών επιχειρηματικών φορέων της Β. Ελλάδος. Ο κ. Pyatt ενημερώθηκε από τους παρισταμένους για τη μεθοδολογία που αναπτύχθηκε για τη δημιουργία των 6 Innovation Mega Projects για το αντικείμενο του κάθε Mega Project, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που θα παρέχουν καθώς επίσης για τις 70 επιχειρήσεις και 17 ερευνητικές ομάδες που συμμετέχουν σε αυτά.  Ο Πρέσβης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον γι αυτές τις συνεργασίες, έθεσε ερωτήματα για το αντικείμενο των συνεργασιών με τις Αμερικάνικες επιχειρήσεις και πανεπιστήμια και εξέφρασε την υποστήριξη της Πρεσβείας και του ιδίου για την ανάπτυξη και υλοποίηση του Thess INTEC.

Ο  πρέσβης είχε τη δυνατότητα να ξεναγηθεί στις ερευνητικές υποδομές του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών του ΕΚΕΤΑ και να ενημερωθεί για τις δράσεις του Ινστιτούτου ενώ συζήτησε με τους ερευνητές που εμπλέκονται στα innovation mega projects του Thess INTEC:  Future mobility application & Competence center for logistics

Επίσης, ο πρέσβης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του «Έξυπνου Σπιτιού» του Ινστιτούτο Τεχνολογικών Πληροφορικής και Επικοινωνιών του ΕΚΕΤΑ όπου παρουσιάστηκαν δράσεις που αφορούν το σχετικό Mega Project Artificial Intelligence and Simulation Applications και συμμετείχε σε επίδειξη τεχνολογιών καινοτομίας.

Πριν από τη συνάντηση, ο Πρέσβης ξεναγήθηκε στην προτεινόμενη έκταση που σχεδιάζεται να φιλοξενήσει τις εγκαταστάσεις του Thessaloniki International Technology Center – Thess INTEC. 

US ambassador

US ambassador
 

Εταιρία Διαχείρισης & Ανάπτυξης Τεχνολογικού Πάρκου Θεσσαλονίκης ΑΕ

6ο χλμ. Χαριλάου - Θέρμης, ΤΘ 60328, 57001 Θέρμη Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 498200, Fax: 2310 498280,  Email: park[at]thestep.gr

ΑΡ. ΓΕΜΗ 578604000

 International Association of Science Parks and Areas of Innovation