Σύσκεψη με τον CEO της Αρχής Καινοτομίας του Ισραήλ κ. A. Aharon

Israel Innovation Authority meeting with TTP

 

Σύσκεψη με τη Διοίκηση του Τεχνολογικού Πάρκου Θεσσαλονίκης είχε την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019 ο κ. κ. Aharon Aharon CEO της Αρχής Καινοτομίας του Ισραήλ, ο οποίος πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με φορείς του Οικοσυστήματος Καινοτομίας της Θεσσαλονίκης, ύστερα από πρόσκληση της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας.

Στη σύσκεψη επίσης παρέστησαν, η Πρέσβης του Ισραήλ στην Αθήνα κα Ιρίτ Μπεν Αμπά,  ο Πρόεδρος της ΑΖΚ κ. Λουφάκης, εκπρόσωπος του ΥΜΑΘ, εκπρόσωπος του ΣΒΒΕ, καθώς και συντονιστές των  Mega Project της πρωτοβουλίας Thess INTEC. 

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης παρουσιάστηκε η δομή και οι στόχοι  του Διεθνούς Τεχνολογικού Κέντρου - Thess INTEC, καθώς και των 6 επιμέρους Mega Projects στους τομείς, των προηγμένων υλικών, των εύκαμπτων οργανικών υλικών Νανοτεχνολογίας, της τεχνητής Νοημοσύνης, των καινοτόμων λύσεων καθαρής ενέργειας, της εφοδιαστικής αλυσίδας και των τεχνολογιών και εφαρμογών κινητικότητας του μέλλοντος.

Η Ισραηλινή πλευρά εκδήλωσε το ενδιαφέρον της για συγκεκριμένα Mega Project καθώς και για την προσέλκυση Ισραηλινών εταιριών για συνεργασία τους με το Thess INTEC. Ο κ. Aharon ανέλαβε να μεταφέρει το περιεχόμενο και τις προοπτικές συνεργασίας, στις επιχειρήσεις και τα ιδρύματα του Ισραήλ και να ενημερώσει σχετικά την Κυβέρνησή του.

Στο τέλος της συνάντησης συμφωνήθηκε να γίνει μία ανταποδοτική επίσκεψη Ελληνικής αντιπροσωπείας στο Ισραήλ, κάτι που ανέλαβαν να συντονίσουν από κοινού, η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας και η Ισραηλινή Αρχή Καινοτομίας.
 

Εταιρία Διαχείρισης & Ανάπτυξης Τεχνολογικού Πάρκου Θεσσαλονίκης ΑΕ

6ο χλμ. Χαριλάου - Θέρμης, ΤΘ 60328, 57001 Θέρμη Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 498200, Fax: 2310 498280,  Email: park[at]thestep.gr

ΑΡ. ΓΕΜΗ 578604000

 International Association of Science Parks and Areas of Innovation