Συμμετοχή του ΤΠΘ στην Αποστολή της ΑΖΚ στο Ισραήλ

Αποστολή στο Ισραήλ

Σε συνέχεια της επίσκεψης του Διευθύνοντος Συμβούλου της Αρχής Καινοτομίας του Ισραήλ κ. Aharon Aharon στη Θεσσαλονίκη το Φεβρουάριο 2019, διοργανώθηκε στις 5 Μαΐου 2019, ελληνική αποστολή στο Ισραήλ, από την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας (ΑΖΚ) και την Ισραηλινή Αρχής Καινοτομίας.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η παρουσίαση του οικοσυστήματος καινοτομίας της Θεσσαλονίκης, στην ερευνητική και επιχειρηματική κοινότητα του Ισραήλ με στόχο τη δημιουργία συνεργασιών καθώς και για την προσέλκυση επενδύσεων από το Ισραήλ.

Σε αυτό το πλαίσιο το Τεχνολογικό Πάρκο Θεσσαλονίκης /ΕΔΑΠ ΑΕ ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της ΑΖΚ για την παρουσίαση της πρωτοβουλίας “Thessaloniki International Technology Center – Thess INTEC και των Mega Project που περιλαμβάνει.

Από Ελληνικής πλευράς συμμετείχαν ο κ. Κ. Λουφάκης Πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας ΑΕ, ο Πρόεδρος κ. Ν. Ευθυμιάδης και η Διευθύνουσα Σύμβουλος κα Γ. Αϋφαντοπούλου του Τεχνολογικού Πάρκου Θεσσαλονίκης /ΕΔΑΠ ΑΕ, , οι συντονιστές των Mega Project του Thess INTEC κ. Δ. Τζοβάρας, Διευθυντής του ΙΠΤΗΛ/ΕΚΕΤΑ, και ο κ. Ν. Μιχαηλίδης, από το τμήμα Μηχ. Μηχανικών του ΑΠΘ, καθώς και εκπρόσωποι των μεγάλων επιχειρήσεων  κ. Ν. Σαλπιγγίδης, Alumil, κ. Κ. Λιαρετίδης Kleeemann και κ. Δ. Μάλλιαρης, Sunlight που συμμετέχουν σε αυτά. Στο πλαίσιο της συνάντησης πραγματοποιήθηκε ειδική σύσκεψη στον τομέα της Αγροτεχνολογίας με τη συμμετοχή από Ελληνικής πλευράς του κ. Α. Αργυρίου Αναπληρωτή Διευθυντή ΙΝΕΒ/ΕΚΕΤΑ και του Προέδρου του ομίλου Αγροτεχνολογίας Ραιδεστός.  

Η ελληνική αποστολή στο πλαίσιο της επίσκεψης είχε τη δυνατότητα να συναντηθεί με εκπροσώπους κορυφαίων επιχειρήσεων και ερευνητικών ιδρυμάτων όπως IBM, Rafael Advanced Defense Systems, Volcani, Hebrew κ.α.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην υλοποίηση κοινών δράσεων και συνεργασιών στους τομείς των προηγμένων υλικών, τεχνητής νοημοσύνης, αγροβιοτεχνολογίας και μεταφορών.
 

Εταιρία Διαχείρισης & Ανάπτυξης Τεχνολογικού Πάρκου Θεσσαλονίκης ΑΕ

6ο χλμ. Χαριλάου - Θέρμης, ΤΘ 60328, 57001 Θέρμη Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 498200, Fax: 2310 498280,  Email: park[at]thestep.gr

ΑΡ. ΓΕΜΗ 578604000

 International Association of Science Parks and Areas of Innovation